UUTISET

7.6.2018

Millin astutus vihdoin onnistui, ei sitä yritetty kuin vuosi! Valitettavasti jouduin vaihtamaan Millin sulhasta, mutta kävi onni, että löytyi toinen punainen sulhanen :) Kesäkuun viimeisellä viikolla odotamme kisuvauvoja syntyväksi. Iik, miten jännittävää! Massu on mukavasti jo pyöristynyt ja painoakin on tullut.

Pienimuotoista kasvatusta jatketaan Pyhä Birman kissoilla. Ihana, kaunis, valloittava, leikkisä, seurallinen Milli-tyttönen kasvaa kotona ja juuri saavuttanut sukukypsyyden. Millille olisi tarkoitus muutama pentue saada ja olenkin aloittanut jo sopivan sulhasehokkaan katsastamisen. Joten pysykää kuulolla :)

29.3.2016

Olen pitänyt pitkän tauon kirjoittamisesta. Suurimpana syynä on ollut se, ettei ole ollut kovinkaan paljon kissalan uutisia jaettavana. Pentueita on ollut toiveissa ja sijoitustytöilläni olikin tarkoitus jatkaa pienimuotoista kasvatusharrastustani. Toisin kuitenkin kävi ja kumpikaan sijoituksessa olleista tytöistäni (Lolita Lempicka ja Kick'Em Jenny) eivät tulleet tiineeiksi ja nyt he viettävät lokoisia eläkepäiviä ihanissa kodeissaan :)

Arvelen, että suurin syy sille, etteivät tytöt tulleet tiineiksi saattoi piillä astututusajankohdan virhearvioinnissa. Etänä otollisinta ajankohtaa on sangen hankala arvioida. Toisaalta myös se, että kummallakin tytöllä kiimat kesti pitkään, ja toisen kiiman päättyessä toinen oli jo ovella. Nyt olen tullut uuteen tilanteeseen, jossa minulla ei ole yhtään kasvatuskäytössä olevaa tyttöä. Olen pohtinut pitkään ja hartaasti sitä, että miten tästä eteenpäin? Asiaa ei ole myöskään helpottanut se, että kotona asuvat Vinka ja Hilla ovat alkaneet ottaa rajusti yhteen. Hillaa sanonkin koulukiusatuksi, koska Vinka yleensä aloittaa haastamisen. :( Tätä on jatkunut jo pitkään ja olen pohtinut sitäkin, että joudunko toiselle katsomaan uutta kotia.... sydäntä raastava ajatus. Mutta sydäntä raastaa myös se, kun näkee yhden rakkaista lemmikeistä kärsivän. :( Nyt on ollut jokusen viikon rauhallista. Toivottavasti tämä olisi pysyvää ja kissojen välillä vallitseva erimielisyys tasaantuisi. Mutta takaisin kasvattamiseen ja sen jatkuvuuteen. Kasvatus ja näyttelyissä käyminen edelleen kiinnostaa, joten olen päättänyt jatkaa Birmojen kasvattamisen parissa, koska itselläni ei ole yhtään kasvatuskissaa olen alkanut tähyillä syntyneitä pentueita ja muutama varsin potentiaalinen tytteli onkin jo syntynyt. Nyt odotellaan, että tytöt saavat hieman ikää ja niitä pääsisi katsomaan. Onneksi meillä kotona on yhdelle karvanassulle vielä paikkavaraus, joten uusi tytteli tulee muuttamaan meidän kotiin palveltavaksi. :) Tämän asian tiimoilta uutisia siis luvassa lähiviikkojen kuluessa!


28.8.2015 Ei kasvatusta tällä hetkellä

Birma-taaperot kasvavat ja kaunistuvat päivä päivältä. :) ihania murusia! Lue lisää blogista.

Sijoitustyttömme Kick'Em Jenny oli astutettavana, viikon kuluttua sijoituskoti otti yhteyttä hädissään, että tytön takapää vuotaa ja kissa on vetämätön. Ei auttanut muu kuin lähteä päivystykseen. Tyttö sai tipalla nestettä, veriarvot otettiin ja kohtu ultrattiin kohtutulehduksen poissulkemiseksi. Veriarvot olivat ok. Tänään tyttö viedään uusintaultraan ja toivotaan parasta, että tilanne on rauhoittunut. Tyttö on antibiooteilla. Onneksi jo päivän kuluttua antibioottien aloittamisesta tytön vointi koheni. Bella on niin ihana ja rakas kissa ja paljon ollut epäonnea matkassa. Nyt toivotaan, että tyttö tervehtyisi. Mikäli syystä tai toisesta tyttö ei tullut tiineeksi astutuksesta (hyvin todennäköistä, vaikka ell arvioikin, että voisi olla mahdollista) siityy Bella sijoituskodin omistukseen ja tämä tullaan leikkaamaan ja tyttö pääsee nauttimaan kastraatinpäivistä.
4.5.2014 Meille syntyi Birma-vauvoja. Tyttö jäänee kotiin ja kahden pojan kasvua ja kehitystä seurataan rauhassa. Niin ihania pentusia <3 Pennut ja emo asuvat sijoituskodissaan Helsingissä.


27.3.2014 Kissalaamme odotetaan syntyväksi Pyhä Birma -pentue 1.5.2014

6.2.2013

Saanen esitellä uuden perheenjäsenemme! Perheemme sai vahvistusta ihanasta cavalier pojasta! Olen kaivannut perheeseemme vielä yhtä karvaista kaveria, josta saisi lenkkikaverin, mutta voisi myös harrastaa jotain! Agility on kiehtonut aina, mutta en ole ihan niin luova, että kissojen kanssa lähtisin sitä harrastamaan. myös koiranäyttelyt ovat kiinnostaneet. Tästä syystä tuli ajankohtaiseksi miettiä koiraa ja tässä hän nyt on! Babbler's kasvattajalta viikonloppuna meille muuttanut ihana blenheim poika, ikää 6kk viralliselta nimeltään Babbler's bit of cake ja meillä sai nimekseen NAMU. Kiitos Ilpo Jokinen tästä ihanasta pojasta! Namu ei tule olemaan mikään näyttelyissä loistava tähti, eikä se ole tarkoituskaan, mutta Namun kanssa pääsee kuitenkin tutustumaan myös siihen touhuun. Namusta tullaan kirjoittamaan myös blogissa ja Namu saanee myös oman välilehden kissalan sivuilla ;)

pennut syntyivät 24.1. seuraa pentujen elämää blogin välityksellä :)

15.1.2013 Hui hai, odotamme Pyhä Birma pentuja syntyväksi 26.1.2013 <3

19.11.2012 PYHÄ BIRMA -pentuja suunnitteilla tammi-/helmikuulle 2013. Kissalamme odottaa jännityksellä suunnitelmien toteutumista. Edessä on hyvin pitkiä päiviä ja sitäkin pidempiä viikkoja. Peukut pystyssä.

18.11.2012 Hilla (ragdoll) on astutettu. Seuraa uutisia ja/tai blogia, Hillan tiineys varmistunee 3 viikon kuluessa. Pidetään peukkuja!

27.10.2012 Kissalan väki lomailee muutaman viikon, ei päivityksiä loman aikana. Mukavaa ensilumen aikaa :)

22.10.2012 Vinkalla alkoi kiimat ja neiti haettiin kasvattajalle mahdollista astuttamista varten, edellinen astutus, kun ei ikävä kyllä tuottanut toivottua tulosta. Vinka mourua, kurisee ja ulisee ja välillä suorastaan huutaa, mutta kasvattajalle päästyään loppui kiima kuin seinään, ei mitään merkkejä kiimasta. Tyttö tuli takaisin ja ehti olla kotona kaksi minuuttia, kun huuto alkoi uudestaan, entistä kovempana, ainoastaan nukkuessaan on tyttö hiljaa. Voi toista :( Toivotaan, että pitäisi nyt tämän kiiman jälkeen taukoa, voisi tehdä ihan terää.

28.9.2012 Kissalamme vahvistukseksi olemme miettineet siitoskollin ostamista, mutta koska kotimme neliöt eivät anna myöden pitää kollia taloudessamme, tulemme tarvitsemaan luotettavaa ja kollin oikkuja ymmärtävää sijoituskotia. Seuraa sivuja, mikäli siitoskollin ottaminen sijoitukseen voisi tulla sinulle kyseeseen. Lisätietoja saat soittamalla tai sähköpostitse (sähköpostitse tavoittaa parhaiten).

24.9.2012 Vinka on tosiaan astutettu, mutta tiinehtymisestä ei ole vielä täyttä varmuutta. Tyttö muutti sijoituskotiinsa muutama päivä sitten ja Hillallakin on vihdoin alkanut kunnon Kiima.

1.9.2012 Vinka lähti sulholaan ja Saimikin vaikuttaa olevan kiimassa, tästä ei vielä täyttä varmuutta, mutta epäilys asiasta on :) Muusa on hissuksiin, kuten Hillakin.

24.7.2012 pennut ovat löytäneet uudet kodit. Ihanilta ihmisiltä tuli paljon kyselyitä, joten haluan kiittää kaikkia kiinnostuksesta pentujamme kohtaan. 2013 vuodelle on alustavia pentuesuunnitelmia, mutta virallistan suunnitelmat vasta syksyllä. Mikäli olet kiinnostunut kasvattamistamme roduista, voit seurata suunnitelmiamme suunnitelmat -välilehdeltä.

15.7.2012 tyttö on sininaamio ja poika on ruskeanaamio. Aivan ihania karvapalleroita! Molemmat pennut ovat todella uteliaita ja reippaita. Näiden söpöläisten kasvua on ihana seurata! :)

22.6.2011 IHANAA JUHANNUSTA KAIKILLE! 29.6.2012 Kick 'Em Jenny (tyttö birma) on väriltään ruskea tai sininen, onko kilpikonna - jää nähtäväksi. Poika YellowStone on myös väriltään ruskea tai sininen.Kick 'Em Jenny (birma girl) is brown or blue, is she tortie - will be seen lator. YellowStones (boy birman) colour is brown or blue. <3

16.6.2012 Aamuyöllä Muusa synnytti kolme birma -vauvaa, joista yksi syntyi enkelinä. :( Muusan maitobaarissa tuhisee ¨tällä hetkellä kaksi terhakkaa ja niin älyttömän suloista birma -vauvaa - sisko ja sen veli! :) Myöhemmin lisää tarinaa sisaruksista blogissa ja pennut -sivulla.

13.6.2012 Muusan paino noussut yhteensä 1,3kg. Vauvat voisi pikkuhiljaa alkaa syntymään?

10.6.2012 keskiviikkona laskettu aika, paino on noussut yhteensä 1,2kg. Jännittää aina vaan mitä tuleman pitää! :)

9.6.2012 Unohdin tyystin päivittää, että Hilla (ragdoll) on mennyt muutama päivä sitten sulholaan. Vielä en tiedä onko rakkautta ollut ilmassa. Hilla tekee tämän pentueen kasvattajalleen FI*Valkokullan. Toivotaan, että tärppäisi ja pääsisin katsomaan minkälaisia riepuvauveleita kyseinen pariskunta saa aikaan <3

Vinkalle (pyhä Birma sijoituskissamme niin ikään) on myös suunnitteilla neidin ensimmäinen pentue. Vinkalla on jätetty pillerit pois jo muutama viikko sitten ja juoksuja odotellaan! Kollipoika on katsottuna valmiiksi, mutta yhdet juoksut saisi olla välissä ennen astutusta.

English: I`ve totally forgotten to update that Hilla (ragdoll) went to see a ragdoll stud few days a go. Hillas first litter will go to FI*Valkokullan cattery, after that Hilla will be part of FI*Diosas ragdoll breeding.

Vinkas breeder has a plan for vinka too. We quit e-pills and now we are waiting first heat after leaving pills away. Vinkas first and second litters will go to Vinkas breeder FI*Rais-Kis -cattery. I`m not sure will Vinka be part of our saint birman breeding, probably not, but will see.

3.6.2012 Muusan paino on noussut tasan kilon astutuksesta. Tänään tunnustelin massua ja kyllä siellä yhden vipeltäjän liikkeet ainakin tuntui :) runsas viikko ja sitten synnytys on käsillä.

30.5.2012 Muusa on pyöristynyt edellisestä punnituksesta 100g lisää, eli kokonaispainoa tullut +800g, tosin digimittarin kesti päättää, että onko tullut +800g vai +900g astutuksen jälkeen, mutta otin tähän sen lukeman, mihin lukema kuitenkin pysähtyi.

Muusa has gein weight +800g since she was mated. Scale had little difficulties to deside that is the weight +100g or +200g more since she was last time on scale (23.5.2012). I end up inform the lower weight here.

23.5.2012 Muusa se vaan kasvaa ja kaunistuu ;) toivottavasti kaikki menee jatkossakin hyvin. Meidän tulevalle äitiliinille uni ja ruoka maistuu. Neidillä on paino noussut astutuksesta 700g. 3 viikkoa jäljellä ja sitten pitäisi vauvoja alkaa syntymään tähän maailmaan. :) Aavistuksen huisia.

 

Muusa is getting bigger and more pretty. Stomach starts to be nice and round :) Muusas gain weight 700g since she was mated. After 3 weeks we should have little birman babies. :)

 

20.5.2012 PIROKin näyttelyt oli ja meni. Saimi sai hyvät arvostelut, arvosteluista voit lukea enemmän Saimin omalta välilehdeltä. Rankka, mutta mukava päivä :) Mukaan tarttui paljon ruokaa, hiekkaa, kokemusta ja uusia pesuaineita testattavaksi. Turkki vaatii seuraavalle kerralle työstämistä vielä, en ollut itse ihan tyytyväinen. Tosin näyttelytaukoa luvassa siihen asti, kun saadaan Muusan vauvat maailmaan turvallisesti ja annetaan pentujen hieman kasvaa... näyttelykalenteri ei ole siis ajantasalla.

16.5.2012  Terveysasiaa: Hillan munuaiset ultrataan 4.6.2012. Tulokset myöhemmin.

13.5.2012 Meidän odottava kissaemo ottaa kaiken iriti odotuksestaan. Muusa nukkuu paljon, syö ja ottaa elämän muutenkin todella rennosti. Kyllä nuo eläimet ovat viisaita, Muusa ei ole tiineeksi tulonsa jälkeen juuri hyppinyt mihinkään, ei ole osallistunut toisten leikkeihin. Ylväästi tepsuttelee hitaasti omaan tahtiinsa. Saattaa vilkaista muiden tohuja, mutta toiset ei yrittämälläkään saa Muusaa leikkeihin mukaan. Tämä neito käpertyy vain viereeni nukkumaan ja on selvästi tyytyväinen odottavasta olostaan.

10.5.2012 Muusan paino noussut 300g :)

7.5.2012 Muusan tiineys on varmistunut :) hiphei! Tästä alkaa jännittävät odotusviikot :P

Muusas pregnancy has been confirmed! :)

3.5.212 Tulevana viikonloppuna pitäisi tulla varmuus, onko Muusa tiineenä vai ei. Toistaiseksi ei mitään varmoja merkkejä tiineydestä. Odotellaan vielä.  

26.4.2012 2 viikkoa ja päivä Muusan astutuksesta. Paino on noussut tänä aikana 100g. Mielenkiinnolla olen yrittänyt seurata Muusaa, että huomaisiko ulkoisesti olemuksesta mitään "poikkeavaa" mikä antaisi viitteitä tiineydestä, mutta ei :D Tyttö on normaali, rauhallinen oma itsensä :) Painon puolesta voisi arvella, että joo, mutta toisaalta Muusan paino tippui juoksuista, joten liekö saanut elopainoansa vain takaisin ;) Eipä auta muu kuin seurata tilannetta, viikon päästä pitäisi olla jo vahvistusta asiaan. Palataan siis tutkalle tuonnempana! Aurinkoisia kevätpäiviä toivottaen, S

26.4.2012 still can't say anything for sure about Muusas pregnancy. 2 weeks and 1 day after Muusa was Mated with Tami. Muusa has gain weight 100g, but I think she has just got weight back what she lost few months ago. I am so excited, but we just have to wait one more week, than i can say for sure that are we waiting for kittens... keep your fingers crossed ;) 

17.4.2012 Muusan astutuspäivä tosiaan 11.4.2012, vielä ei voi viikon perusteella sanoa mitään tiinehtymisestä, maltilla odotellaan tuloksia :) Mikäli Muusa saisi Tamin kanssa vauvoja olisi mahdolliset väritykset seuraavanlaiset: Ruskeanaamioita tytöt ja pojat, pojat voivat olla myös punanaamioita ja tytöt ruskeakilppareita. <3

one more week to go, we know how the date went with tami. Exciting!

17.4.2012 Jouduin tekemään kotisivuillani teknisiä päivityksiä ja siinä samassa rytäkässä Uutiset -välilehti hävisi bittitaivaalle, onneksi ei koko sivusto kuitenkaan, vaikka saattaisin minä senkin onnistua tekemään ;) enivei, eli uusin uutisin tästä eteenpäin.