FI* DIOSAS esittely

Olet lämpimästi tervetullut FI*Diosas -kissalan kotisivuille tutustumaan valloittaviin kissoihimme ja meihin. Kasvatan pienimuotoisesti Pyhä Birma -kissarotua. Olen Susanne Heikkonen ja työskentelen valtion leivissä. Asun perheeni kanssa Tampereella ja harrastan kissojen lisäksi myös valokuvausta.

Miksi kasvattajaksi

Olin kypsytellyt kasvattajaksi ryhtymistä pitkään. Etäältä asia oli kiehtonut minua jo vuosia. Vuonna 2011 koin, että minulla oli aikaa perehtyä tähän haasteelliseen tehtävään, mm. ottamalla vastuu siitä, minkälaisia jälkeläisiä kissani saavat. Ei riitä, että uros- ja naaraskissan laittaa yhteen ja toivoo parasta, kasvattajaksi ryhtyvän tulee tuntea kasvattamansa kissarodut ja tuntea rotustandardit. Kasvattajan peruskurssin käyminen on pakollista, mutta kurssin käyminen ei vielä tee kasvattajaa. Kurssilla saa perusteet siitä, mitä kasvattaminen on, mutta kaikki täytyy itse käytännössä opetella ja tietoa täytyy kasvattaa oma-aloitteisesti. Kasvattaminen ei ole rakettitiedettä, mutta perehtyneisyyttä ko. rotuun, sukutauluihin genetiikkaan, näyttelyihin, perinnöllisiin sairauksiin jne. se vaatii.

FI*Diosas kasvatustoiminnan kulmakivet

Kasvatus on erittäin pienimuotoista. Jokainen FI*Diosas -pentue on erittäin tarkoin harkittu, toivottu, rakkaudella hoidettu, toisiin kissoihin ja ihmisiin (pieniin ja isoihin) hyvin sosiaalistettu. Kasvatuksessa minulla on ollut Pyhä Birma ja Ragdoll -rotuja, puhtaasti rakkaudesta näihin seurallisiin, kauniisiin ja lempeäluonteisiin kissarotuihin. 2013 vuoden jälkeen olen keskittynyt vain Pyhä Birma -rotuun.

Kissamme elävät kanssamme rakastettuina perheenjäseninä. Olemme perehtyneet myös kissojen ravitsemukseen ja tästä syystä panostamme kissojen laadukkaseen ruokintaan suuressa määrin.

Kasvatuksessani kiinnitän erityistä huomiota kissojen terveyteen, luonteeseen ja siihen, että kissat ovat rotumääritelmän mukaisia. Osallistun mahdollisuuksien mukaan myös kissanäyttelyihin, koska näyttelyt ovat iso osa kasvatustoimintaa. Näyttelyissä saa tuomareilta suoran palautteen siitä, kuinka on kasvatustoiminnassaan onnistunut. Kasvatuksessani pidän erittäin tärkeänä myös sitä, että käytän ainoastaan hyväluonteisia, terveitä ja sosiaalisia kissoja kasvatukseen. Haluan, että kasvattamani kissat tuovat iloa vuosiksi eteenpäin tulevien perheidensä elämään.

Kissamme ovat meille äärimmäisen rakkaita, kuten heidän tulevat jälkeläisensäkin, tästä syystä panostan myös siihen, että löydän jokaiselle pennulle sen oikean kodin. Mikäli olet kiinnostunut FI*Diosas pennusta, luethan pennut-linkin alta infoa pennun ostajalle -oppaamme.

Kasvattamani rodut ovat luonteeltaan ns. koiramaisia kissoja, seurallisia, kilttejä ja omistajiinsa lujasti kiintyviä.

Mikäli sinulle jäi kysyttävää, älä epäröi ottaa yhteyttä.

Viihtyisiä hetkiä kotsivuillamme!

Ystävällisin terveisin,

Susanne Heikkonen

susanneheikkonen.jpg

Olen seuraavien rotuyhdistysten jäsen:

PIROK

Pyhä Birma -yhdistys