FI*Diosas kissanpennun osto-opas

Kasvatuskissoiltamme otetaan seuraavat testit: FelV ja FIV, kasvatuskäytössä olevien kissojen tulokset ovat aina negatiiviset. Tämän lisäksi kasvatuskäytössä olevilta kissoilta määritellään veriryhmä.

Mikäli olet kiinnostunut jostain pennustamme, otathan ensin yhteyttä sähköpostitse ja kerrot mahdollisimman paljon itsestäsi, perheestäsi ja minkälaisen kodin olisit pennullemme tarjoamassa. Kasvattajana minun on varmistuttava siitä, että meiltä uuteen kotiin muuttavalle pennulle on tavallinen, huolehtiva, vastuuntuntoinen ja eläinrakas koti odottamassa. Pelkkä hinnan kysymyminen ei siis kerro minulle uudesta kodista mitään, joten pidämme oikeuden olla vastaamatta pelkkiin hintatiedusteluihin, jo siitäkin syystä, että hinnat löytyvät tämän infon lopusta.

Kissani ja niiden jälkeläiset ovat minulle hyvin tärkeitä ja rakkaita. Pyrin valitsemaan jokaiselle pennulle juuri sen oikean kodin, jossa siitä huolehditaan koko tämän elinikä. Pyhä Birma sopii rauhallisen luonteensa vuoksi hyvin myös lapsiperheeseen, mutta vastuu kissan hoidosta tulee olla perheen aikuisilla.

Kun olette ottamassa perheeseenne kissaa, tulee muistaa, että kissan ylläpito ei ole ilmaista, hiekkaa kuluu, ravinnon tulee olla laadukasta ja eläinlääkärikulujakin tulee, toisilla enemmän ja toisilla vähemmän. Sairauksiltakaan ei valitettavasti voi aina välttyä, kuten ei me ihmisetkään. Tästä syystä suosittelen vakuuttamaan kissan, kasvatuskissoillamme on vakuutus ja pennut ovat vakuutettuna luovutusikään asti (Agria), vakuutuksen voimassaolosta ja sen mahdollisesta siirrosta keskustellaan uuden kodin kanssa, kun kissan omistajavaihdos tulee ajankohtaiseksi. Vakuutus ei ole pakollinen, mutta suosittelen lämpimästi.

Lisäksi on hyvä tietää, että kissanpennut saattavat saalistaa yöllä varpaitasi, kiipeillä kirjahyllyllä ja ikkunalaudoilla, mahdollisesti kiipeillä verhoja pitkin... ehkä pudottaakin mokomat kapistukset alas. Kaivaa koristekiviä kukkaruukusta ja tiputella niitä lattialle, kuten meillä ;) eli pennut ovat pentuja ja niillä on pentujen tavat. Tämä on hyvä pitää mielessä, kun mietitte, että haluatteko ennemmin pennun vai aikuisen kissan, jonka luonne ja tavat ovat jo paremmin tiedossa? Se, miksi otan asian esiin, on puhtaasti siitä syystä, että em. tapojen vuoksi pennun palauttaminen kasvattajalle tarkoittaa sitä, että asiaa ei ole ehkä aivan loppuun mietitty. Tästä syystä koen tärkeäksi ottaa asian esille ja mietittäväksenne jo miettiessänne uutta perheenjäsentä. Tässä kohtaa on myös hyvä korostaa sitä, että em. (mahdolliset) yörituaalit karsiutuvat kissan kasvaessa. :)

Ennen ostopäätöstä haluan sinun tulevan tutustumaan kissoihimme, pentuihin ja meihin. Tapaaminen ennen kissan varaamista on ensiarvoisen tärkeää. Pennut, jotka ovat varattavissa, ilmoitetaan pennut-sivuilla. Pentuja pääsee tapamaan niiden ollessa n. 7 viikon ikäisiä.

Huom! En myy pentua pelkän sähköpostiviestin perusteella.

Tulevista pentueista saatan sijoittaa lupaavan naaraan/uroksen, mikäli sopiva yhteistyökykyinen sijoituskoti löytyy, sijoituksesta voit lukea täältä.

valentine11.gif

Sopivan kodin löydyttyä, kirjoitetaan asiaan kuuluvat kissaliiton sopimukset kissakaupasta ennen kissan luovuttamista.

FI*Diosas -pennut luovutan aikaisintaan 12 viikkoisina, sisäsiisteinä, rekisteröityinä, rokotettuina, useasti madotettuina, mikrosirutettuina, eläinlääkärin tarkastamina sekä hyvin sosiaalistettuina.

Pyhä Birma -kasvatuksessa huolehdin siitä, että kasvatukseen käyttämäni kissat ovat puhdasrotuisia, rotumääritelmän mukaisia, hyvä luonteisia, suositusten mukaisesti testattuja ja eläinlääkärin terveeksi toteamia.

Pennun mukana tulee "pentupaketti", joka sisältää:

  • Pentuoppaan
  • tuttua penturuokaa muutamaksi ensiviikoiksi
  • hoito-ohjeet, ruokintaohjeineen
  • Suomen kissaliiton rekisterikirja
  • leluja

Ennen pennun kotiutumista sinun tulee järjestää olosuhteet kotonasi niin, että kaikki tarvittava on jo etukäteen ostettu uutta perheenjäsentä varten. Kuljetusboxi, hiekkaa (pennut ovat tottuneet Ever Clean ja Compact care -hiekkaan), hiekkalaatikko ja -lapio, ruoka- ja vesikipot (ei muovisia), leluja (niitä ei ole koskaan liikaa), raapimapuu, kynsileikkurit ja hyvä harja turkin hoitoon (tarvittaessa opetan kädestä pitäen leikkaamaan kynnet, mikäli aiempaa kokemusta ei ole). Kissat ulkoilevat ainoastaan aidatussa tarhassa, lasitetulla tai verkotetulla parvekkella tai valjaissa. Kissat myydään sisäkissoiksi.

Mikäli syystä tai toisesta joudut luopumaan kasvatistani, toivon, että ilmoitat siitä minulle.

Kasvattajakurssin suoritin syksyllä 2011

Kasvattajan jatkokurssin (genetiikka) suoritin keväällä 2012

Kasvattajanimeni FI*Diosas on hyväksytty Fife:ssä keväällä 2012

Diosas on espanjaa ja suomeksi se tarkoittaa: jumalattaret, sellaisia kissani minulle ovat

Pyhä Birma -pentujen hinnoista muutama sananen:

Sitova varausmaksu on 300 euroa, joka veloitetaan pennusta sitovaa varausta tehtäessä. Varausmaksu vähennetään kokonaiskauppahinnasta sopimusten allekirjoituspäivänä. Mikäli varaus peruuntuu ostajan toimesta, ei varausmaksua palauteta. Mikäli varaus perutaan kasvattajan toimesta, palauttaa kasvattaja varausmaksun.

Sijoitus: Tulevaisuudessa tulen tarvitsemaan luotettavia sijoituskoteja. Sijoituskissan omistaa kasvattaja niin kauan, kun sopimusehdot täyttyvät. Sijoitusehtojen täytyttyä, siirtyy kissa sijoitusperheen omistukseen. Sijoituksesta tehdään aina kirjallinen sopimus. / Päivitys: 7.6.2018 Tällä hetkellä ei tarvetta sijoituskodeille.

Pyhä Birma -pentu maksaa 900 euroa.


Pennut rekisteröidään Suomen Kissaliittoon (SRK)

Fifé:n jäsenliitto.

Yhdistykset, joihin kuulun:

PIROK

PYHÄ BIRMA

pentukisu4.gif

Aurinkoisin terveisin,

Susanne Heikkonen

FI* Diosas