Uutisia

Lauantai 24.11.2018 klo 17:28 - Susanne

Kasvattamisen nurjat puolet tuli koettua tämän pentueen kohdalla. Ei tietenkään koske koko pentuetta, mutta.. kaikkihan alokoi tilleroisesta, eli walla wallasta ja tämän syöttämisestä kaksi ensimmäistä viikkoa ja jännittämistä, kasvaako tilleroisesta (walla walla) normaalikokoinen poitsu. Ensin toki jännitin, että säilyykö hengissä ja saanko pidettyä hengissä. Kyllä minua vaan niin jännitti ja pelotti hänen kohtalonsa, kunnes kriittinen aika ylitettiin ja poika alkoi kasvaa humisten. Ja mikä säkenöivä tapaus hänestä tulikaan, niin mahtava luonne ettei ole toista nähty. :D Aivan ihanan kodinkin vielä löysi ja tämä on minulle kasvattajana ikään kuin kirsikka kakun päällä ja yksi tärkeä tavoite kasvattamisessa. Minulle on tärkeää, että löydän kodin, jonka tiedän iloitsevan uudesta perheenjäsenestä ja pitävän pienestä huolta koko tämän eliniän.

Tärkeimpänä tavoitteena ja arvona itsessään pidän kasvattamisessa sitä, että kasvatan terveillä ja hyväluonteisillä kissoilla, tavoitteena saada terveitä ja hyvän luonteen omaavia rodun edustajia. Koska kasvattajat kasvattavat eläviä olentoja, ei tämä tavoite aina täyty. Valitettavasti Abergeenilla todettiin vahvistusrokotuksen yhteydessä lievä sivuääni sydämessä. Tämä uutinen oli järkyttävä kuulla, koska ensimmäisillä rokotuksilla, kuten kirjoitin, todettiin kaikki pennut terveiksi.  Varasin heti virallisia sydänultrauksia tekevälle eläinlääkärille ajan ja kävimme ultrassa. Reikä on pieni ja eläinlääkärin mukaan, jos ei tuosta muutu, niin reiästä ei tule olemaan Aberdeenille haittaa ja tämä voisi hyvin etsiä itselleen lemmikkikotia. Tämä oli lohduttavaa kuulla, mutta silti tämän uutisen jälkeen olen elänyt ristiriitaisissa tunnelmissa.

Uuteen ultraan menemme todennäköisesti aikaisintaan tammikuussa, katsotaan sen jälkeen mikä on tilanne. Kotona Aberdeen on aivan hurmaava! Niin rohkea, reipas ja leikkisä. Naruleikit ovat hänestä aivan parhaita. Narua saalistetaan ja sen kanssa kuljetaan ja välillä upotetaan vesikippoon :D Sitten ravataan ja haastetaan muita perheen kissoja leikkiin (yleensä emo innostuu, muut kissat eivät ;) katsovat vaan, että menetkös siitä höseltämästä).

Vielä en tiedä, mitä Aberdeenin kanssa tekisin. Mikäli ultrassa kaikki olisi ennallaan ja eläinlääkäri olisi edelleen sitä mieltä, ettei reikä vaikuta  pennun elämään millään tasolla tai eliniän ennusteeseen, ja tämän kanssa voisi elää aivan kuin kenen tahansa kisuvauvan kanssa. Tarkoittaa sitä, ettei tarvitse mitään erityistoimia ruokavailon osalta tai ultrauksia tai muutakaan, ainoastaan sterilointi tulee tapahtua isommalla klinikalla, jossa anestesiaa valvotaan, eli ei voi leikkauttaa yhden eläinlääkärin vastaanotoilla. Tytöstä ei kyllä päälle päin vika näy mitenkään, ei rajuissakaan temmellysleikeissä hengästy tai saa mitään muitakaan oireita. Joten jos ultraus on ok, tulee pentu elämään todennäköisesti täysin normaalin elämän.

Olen kuitenkin kamppaillut etiikan ja arvojeni kanssa sen suhteen, että mikäli eläinlääkäri toteaisi, että tytteli voisi hyvin etsiä lemmikkikotia ja eläisi todennäköisesti yhtä hyvän elämän kuin sivuäänettömät lajitoverinsa, niin silti minua on vaivannut ajatus, että etsisin hänelle kotia. Mutta toisaalta minun ei ole häntä mahdollista kotonakaan pitää. Joten paljon on vielä mietittävää.

A4DE5886-8B21-4AB9-A437-07218D42E730.jpegAbergeen ja rakas naru päässyt myös kuvaan :) Ihana puuhkahäntä <3

Kommentoi kirjoitusta.

Eläinlääkärissä

Sunnuntai 16.9.2018 klo 10:14 - Susanne

Perjantaina kiirehdin töistä suoraan hakemaan pennut, jotta ehdimme Nekalaan viideksi rokotuksille ja sirutuksille. Pennut menivät mukisematta kantokoppaan, joten lähtö oli helppo. Onneksi oli vielä aikaa, koska normaalireitti keskustaan päin oli aivan tukossa, päädyin ajamaan eläinlääkäriin kiertämällä Pirkkalan kautta. Puolessa välissä matkaa havahduin, että ääntäkään ei kuulu, oli pakko kurkata olan yli, jotta tuliko pennut ylipäätään mukaan. Ja tulihan se :D Pennut tillittivät uteliaina ja olivat oikein tyytyväisen oloisia. Rohkeita veitikoita, vaikka ensimmäinen ajomatka yleensä voi vähän jännittää.

Onneksi valitsemani reitti osoittautui hyväksi vaihtoehdoksi ja ehdimme paikalle ajoissa. Eläinlääkärissä oli paljon koiria paikalla ja haukunta oli sen mukaista. Pennut eivät menneet kopan perälle kippuralle, vaan nenät pystyssä tutkivat uteliaina eläinlääkärin odotusaulan menoa.

Tuli meidän vuoro. Ensimmäisenä eläinlääkärin tutkittavaksi pääsi Abergeen.Sydän ok, silmät, nenä, suu, korvat, sydän jne ok. Paino reilusti päälle kilon. Rokotus ja mikrosiru tuikattiin, Abergeen ei värähtänytkään eikä pitänyt minkäänlaista ääntä. Minua kyllä itseäni hirvittäisi, jos lääkäri tuikkaisi mikrosirun neulalle, sen verran on nimittäin neulalla paksuutta, että heikompia hirvittäisi, mutta ei meidän pentusia. Kaikki tytöt olivat aivan yhtä reippaita ja hiljaisia. Eläinlääkärikin ihmietteli, miten mallikkaasti kaikki meni. Ainoastaan pesueen ainoa poika, osoitti eriävän mielipiteen, mikä on toki täysin normaalia :D

Nyt siis pennuilla ensimmäiset rokotukset takana ja sirutukset. Rokotuksista ei tullut mitään oireita, kotiin päästyä oli ruuan ja levon aika ja sitten ralli taas alkoi.

Abergeen tyttönen omaa rakastavaa kotia vailla. Luovutus 4 viikon päästä (15 viikkoisina luovutan). Laitathan viestiä yhteydenottolomakkeen kautta, mikäli ihastuttava ja rakastettava Abergeen voisi löytää juuri sinun luota rakastavan kodin. Luonnollisesti on sisäsiisti, rekisteröity, rokotettu, madotettu ja sirutettu. Kasvattajalla on vakuutus, mikäli vakuutuksen haluaa siirtää uudelle omistajalle, on tämä tehtävä ennen kuin pentu täyttää 16 viikkoa. Vakuutuksen voi toki ottaa myös myöhemmin (paremman tarjouksen saa vakuutuksen siirtyessä suoraan) tai kysyä tarjousta omasta vakuutusyhtiöstä tai voi olla myös ottamatta vakuutusta, mikäli oma talous ei kaadu mahdollisiin yllättäviin eläinlääkärikustannuksiin. Rokotuksia vakuutukset eivät kuitenkaan korvaa.

Sivupalkista kohdasta Pentuja, löytyy alalinkki Infoa pennun ostajalle, tämä kannattaa lukea, mikäli olet kiinnostunut ostamaan meiltä pennun :)

Aurinkoista alkusyksyä!

Kommentoi kirjoitusta.

Pennut 8 viikkoa!

Sunnuntai 26.8.2018 klo 16:02 - Susanne

Tänään tuli otettua muutamia uusia kuvia. Ulkona on pilvistä ja sisällä hämärää, joten valokuvauksen kannalta valo oli todella puutteellinen. Mutta julkaisin kuvat, vaikkei ne aivan priimaa olekaan. Toivottavasti niistä kuitenkin oleellinen selviää :)

Tänään pennut ryntäsivät pentuhuoneesta olohuoneeseen leikkimään, aivan kuin lehmät ensi kertaa talven jälkeen kesälaitumille. Sitten koitti suuren suuri yllätys, kun portsarina tutaavuutta oli tekemässä Namu-koira. Pennut olivat uteliaan kiinnostuneita, mutta pitihän sille vähän sähistä. Kaikki pennut totesivat Namu-koiran vaarattomaksi ja sitten mentiin kuin tivolissa ikään. Lisäksi pennut halusivat kaveerata Vinkan ja Saimin kanssa. Voi, miten kivaa pentusilla olikaan.

Pennun valintakin on osoittautunut yllättävän hankalaksi. Tänään olen taas sitä mieltä, että Cape Coral (punainen tyttö) jää kotiin suorahkosta profiilista huolimatta. Tämän syntymästä saakka, hän on ollut varsin vahva ehdokas, jossain kohtaa jopa ainoa. Sitten aloin seuraamaan Missoulan kehitystä. Silmät ihan kivan siniset ja pää kivan pyöreä, profiili Coraliin verrattuna parempi, mutta, mutta, mutta. En vaan osaa päättää. Toki emo on sinikilpikonnatabby ja punainen toisi jo värinäkin uutta säpinää, toki luonteeltaankin on reipas, rohkea ja leikkisä, menisi tässä porukassa paremmin kuin hyvin. Missoula on vähän rauhallisempi, sellainen taitelija-sielu. Haluaisin pitää kaikki, mutta no can do. Walla-rakas on jo varattuna uuteen kotiin ja Missoulasta tullut kyselyjä. 

Kommentoi kirjoitusta.

Tassuttelijat

Keskiviikko 22.8.2018 klo 19:37 - Susanne

Pennut ovat kasvaneet huimasti! Niiden touhuja ja leikkejä on niin ihana katsella! ei voi olla nauramatta, kun tilleroiset haastavat toisiaan leikkiin. Jokaisen oma ihana persoona alkaa myös näkyä. kaikki ovat rohkeita tutkiskelijoita ja kiinnostuneena tekevät kaikkien vieraiden kanssa tuttavuutta. Tänään pääsivät pitkän kaavan mukaan myös ”isoon maailmaan” tutustumaan, kun Walla Wallasta kiinnostunut perhe kävi kylässä ja tutustumassa mielitiettynsä. Taisi pieni sydänten murskaaja kietoa perheen pienen tassunsa ympärille <3 enkä kyllä ihmettele. Kaikki, jotka ovat Walla Wallan nähneet, ovat tähän pieneen rohkeaan poikaan ihastuneet.

Cape Coral ja Abergeen etsivät vielä omaa rakastavaa kotia. olen aivan rakastunut Cape Coralin vekkuliin luonteeseen, hän on persoona :D joku Ihana perhe saa Coralista todella ihanan ja seurallisen lemmikin! Aberdeen on myös innokas tutustumaan uusiin paikkoihin ja ihmisiin, mutta on luonteeltaan hieman rauhallisempi, selvästi tuleva elämästä nautiskelija. Tytöistä tulossa lisää kuvia viikonloppuna :) tervetuloa kurkkaamaan. Koska itselläni ei ole aikuista punaista tai cremeä väritystä, niin kannattaa googlata tai käydä Birma-yhdistyksen sivuilla katsomassa, miltä kyseiset värit aikuisena näyttävät. Punainen ja creme kehittyvät väreinä hitaasti, mutta varmasti. Punaiset ja cremet ovat vaan niiiiiin kauniita <3 Voi, kun voisin pitää kaikki pennut itselläni :D

Susanne 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pyhä virma, pennut

Pennut 6 viikkoa!

Sunnuntai 12.8.2018 klo 14:23

Niin se aika rientää! Pennut ovat jo kuusi viikkoa. Nyt se ihanin ikä alkaa olla käsillä. On opittu syömään, leikkimään, sisäsiiteiksi ja vaikka ja mitä muuta. Nyt pennut alkavat näyttää jo minikissoilta. Eli suloisilta kuin mitkä.

Pennut ovat aivan huippuihania luonteeltaan, en tiedä miten pystyn päättämään kuka tytöistä jää kotiin. Kaikki ovat aivan super-luonteisia, eikä ulkonäössäkään ole moittimista. Cape Coral ja Missoula näyttävät tässä vaiheessa tosi kiinnostavilta kummatkin. Aberdeenin profiili on taas tosi kiva, Cape Coralilla ehkä suorempi profiili, mutta muuten tykkään Coralin ilmeestä ja pyöreydestä enemmän. Sukista ja kiiloista ei tässä vaiheessa ole vielä tietoakaan, mutta kasvatukseen kyllä varsin sopivia tyttöjä! Niin, ja tietenkin mitä ihanimpiin lemmikkikoteihin aivan täydellisiä ;)

Yksi tyttö jää kuitenkin kotipampulaksi, vielä on onneksi aikaa päättää, kuka jää :)

Nyt on tullut istuttua tässä koneella jo 4h, kun tuli fiksattua eilen ottamani kuvat julkaisukuntoon ja lisäksi laitoin kuvia myös faceen niin Pyhä Birma kuin Pyhä Birma pentukoppaan, käykäähän ihastelemassa. Muutama kuva siellä taitaa olla enemmän kuin täällä, nyt alkoi jo puhti loppua ja pitää lähteä ostamaan lenkkarit ja lähteä lenkille vielä kun on valoisaa :)

Aivan mahtavaa sunnutaita ja iloista viikkoa huomisesta eteenpäin!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pyhä birma, pennut

Pennut kasvavat ja kaunistuvat päivä päivältä

Keskiviikko 8.8.2018 klo 13:22 - Diosas

Niin se aika rientää, pennut täyttävät tulevana viikonloppuna 6 viikkoa! :)

On ollut ihana seurata tämän pentueen kehitystä ja kasvua. Olen aivan hurmoitunut näiden pentujen reippaasta ja sosiaalisesta luonteesta. Kaikki ovat niin luottavaisia ja selvästi kiinnostuneita hakeutumaan seuroihin. Missään aiemmassa pentueessa ei ole vastaavaa ollut, vaikka toki seuraallisia ja sosiaalisia hekin, muttei tässä mittakaavassa. Ovat todella rohkeitakin, reippaasti ovat tehneet tuttavuutta Saimin (Maine Coon) sekä Vinkan (Pyhä Birma) kanssa. Saimin kanssa on helppo tutustua, etenkin pentujen, koska Saimi rakastaa pentuja yli kaiken! Oikea varaemo <3 Vinka taas ei pidä yhtään, sähisee mokomille pienille tassuttelijoille. Pennut eivät ole olleet moksiskaan vanhan rouvan sähähtelyistä, menevät silti rohkeasti tekemään tuttavuutta :D Koira on ollut toisaalla hoidossa pentujen ensi viikot, mutta katsotaan kun kotiutuu, mitä pennut tykkäävät Namusta. Namu on varmasti super-innoissaan, mutta ovatko pennut? jää nähtäväksi :)

Parin viikon aikana pennut ovat oppineet syömään kiinteää penturuokaa ja käymään hiekkiksellä. Näidenkin taitojen harjoittelu on aivan oma taiteenlajinsa. Punainen tyttö hiffasi heti kiinteän ruuan päälle, on tainnut muutenkin olla ruoka-aikaan ensimmäisenä  "ruokapöysässä" ;) Heti perään niin Aberdeen, Missoula kuin WallaWallakin pääsivät kiinteän pöperön makuun. WallaWalla taisi innostua vähän liikaakin ja vatsa oli yhden päivän melko kovalla, kävi sääliksi pientä tiiperoa, mutta hyvin alkoi vatsa toimia ja hiekkalaatikkotoimenpiteet helpottua :D 

Ihanaa on myös se, että pentuhuoneeseen mennessä, kaikki neljä rientävät tervehtimään ja tillittelevät pää kenossa kauniilla sinisillä silmillään. Istuskelen usein pentuhuoneessa katselemassa pentujen touhuja, usein ei voi olla nauramatta, niin hauskaa tilannekomiikka nuo pienet tiiperot järjestävät.  

Yritän saada video- ja kuvamateriaalia taas parin viikon aikana tuotettua, joten heippa ensikertaan!

Kesäterveisin,

Susanne

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pyhä birma, pennut

Pentuja, pentuja

Tiistai 10.7.2018 klo 8:22 - Susanne

Pentukopassa kasvetaan hurjaa vauhtia. Kolme pentua on varmistunut tytöiksi, yhden sukupuoli on vielä epäselvä, alustavasti on todettu pojaksi. :)

Emolla ei alussa maito noussut kunnolla ja tästä syystä olen toiminut varaemona ja antanut pennuille lisäruokaa. Tuntuu kuin olisi äitiyslomalla, kun tuoksuu vastikkeelta ja pesee tuttipulloja :D Lisäruokinnassa on myös etunsa, pennut tottuvat  hyvin käsittelyyn ja luottamussuhde ihmiseen vahvistuu <3

Kuvia laitan jahka pennut tuosta hieman kasvavat. Nyt osalla alkaa jo silmätkin aueta. Ihania pieniä palleroita <3

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pyhä birma, pennut

Pyhdä Birma -pentue syntyy kesäkuun lopulla

Keskiviikko 20.6.2018 klo 12:36 - Susanne

Tiedätkö sen tunteen, kun olet noin tunnin naputellut tekstiä, menet tekemään jotain odottamatonta (oli tarkoitus siirtää kappale toiseen kohtaan), niin sillä samalla sekunnilla koko teksti poksahti bittiavaruuteen, eikä ole näköjään kotisvukoneen blogissa mahdollista saada mistään kaivettua takaisin, nice. Eli lyhennettynä tässä...

Milli (Lofannan Elba) Ja Tamus Quattro saavat pentuja kesäkuun lopulla. 2-2.gifEn ymmärrä, miksi mua jännittää ihan mielettömästi. No onhan edellisestä pentueesta kulunut jo jokunen vuosi aikaa ja lukaisin töiden ohella vielä ylemmän ammattikorkeakouluttukinnon. Esimiestehtävien ja opintojen ohessa ei olisi kyllä ollut aikaakaan keskittyä mihinkään muuhun, kuin opiskeluihin ja työhön. Melkoisen sumussa tuli nuo vuodet vietettyä. Eli toisaalta hyvä näin. On se kumma, että elämässä asiat menevät niin kuin niiden on tarkoitettu menevän.

Oli minulla joitain vuosia sitten sijoitettuna kaksi ihanaa lutuista tytyä. Mutta kummastakaan sijoituksesta ei tullut jälkeläisiä, vaikka yritystä oli! Tiedän, että on hankalaa arvioida tyttökissojen kiimoja - etenkin, jos ei ole leikkaamattomista tyttökissoista kokemusta. On hankala arvioida otollisinta aikaa, kun jotkut tuppaavat konsertoimaan jo esikiimassa (kuten Milli) ja otollisimpaan hetkeen voi hyvinkin mennä vielä viikko tai pari. Kasvatukseen katsotut tytöt ovat kasvatustoiminnan kannalta äärimmäisen tärkeitä ja niihin laitetaan paljon aikaa, "vaivaa", rahaa ja rakkautta. Mikäli jälkeläisiä ei synny, on kasvatus vaarassa. Näin kävi siis itselleni, ei ollut kuin näille kahdelle katsottu tulevaisuuden suunnitelmat, koska haluan pitää ja myös jatkossa kasvatuksen pienimuotoisena. Koska sijoituksista ei syntynyt jälkeläisiä, muutti kotiimme Lofannan Elba. Elba on muuten aivan valloittavan ihana tapaus <3 se="" oli="" rakkautta="" ensisilm="" yksell="" nyt="" olenkin="" p="" tt="" etten="" ainakaan="" tulevasta="" pentueesta="" sijoita="" mik="" li="" kasvatukseen="" sopiva="" tytt="" syntyy="" vaan="" pid="" n="" kotona="" 3="" in="" on="" helpompi="" yttelyiden="" ja="" pienimuotoisen="" kasvatuksen="" s="" ilymisen="" kannalta="" jatkossa="" :="">

Nyt, kun näyttelyt tulivat mainittua, niin odotan innolla, että pääsen Millin kanssa näyttelyihin. Milli on ainoa näyttelyhin sopiva kissani, mutta tällä hetkellä hoitaa tärkeää tehtävää kasvattamalla massua ja sen jälkeen hoivaamalla pentusiaan. Katsotaan näyttelyitä aikaisintaan 2019. Kävin muutama viikko sitten Ylöjärven kissanäyttelyissä fiilistelemässä näyttelytunnelmaa ja tapaamassa kasvattajatuttuja. Oli kiva tavata tuttuja ja käydä ihastelemassa heidän kauniita kissojaan, näin myös Elban siskon Etnan ja voi miten suloinen hänkin on. Suukkoja Etnalle xxx Näyttelyistä tarttui mukaan myös uusi näyttelyhäkki, ei tarvitse tulevaisuudessa lainata häkkiverhoja tutuilta ;) ja tapella verhojen kanssa. En koskaan saa laitettua verhoja niin, miten ne kuuluu! Aina olivat väärin laitettu :D Nyt ei ole onneksi sitä ongelmaa, eli tulevia näytelmiä odotellessa. 

Tällaista meille kuuluu, jännitystä ilmassa vielä reilu viikko! Tulehan kurkkimaan kuulumisia myös jatkossa!

Susanne

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pyhä Birma, pennut

Milli

Tiistai 17.1.2017 klo 19:03

Meille on muuttanut maaliskuussa 2016 syntynyt aivan valloittava Birma-neitokainen Lofannan Elba. Niin kaunis tyttö, jotta olen aivan rakastunut <3  silmien väri on kaunis samoin silmien malli, korvien asento on oikein mukava, sukat voisivat olla paremmat, mutta sellaiset löytyy. Turkki ja häntä ihanan pörheät. Milli on väriltään sinikilpikonnatabby ja tämä neitokainen tulee toivottavasti olemaan osa Diosas-catteryn pienimuotoista kasvatusta. Milli kävi näytelmissäkin syksyllä ja sai ihanat arvostelut.

Tarkoitus olisi kyllä Millin kanssa käydä näyttelyissä, mutta mahdollisesti vasta ensimmäisen pentueen jälkeen, koska työ- ja opiskelukiireet eivät jätä kuin sunnuntait vapaaksi ja silloin tulee rötvättyä ja tehtyä pakollisia kotihommeleita. Onneksi valmistuminen häämöttää jo toukokussa! Niin ja jottei tämä kevät olisi yhtään iisimpi, niin laitoimpahan asuntonikin myyntiin. :D

Mahtavaa saada nämä kotisivut vihdoin herämään eloon! Tuntuu, että itsekin heräilee jostain talvihorroksesta. Syksystä saakka on pakerrettu töitä ja opiskeltu illat ja viikonloput, joten todella mukava saada vastapainoa muuten niin sisällöttömälle elämälleni, jota se nyt olosuhteiden pakosta on ollut. ;)

Ps. olen pohtinut, että siirrän Diosasin kotisivut jonnekin muualle, mutten vielä tiedä minne :D Ilmoitan mahdollisesta siirrosta hyvissä ajoin. Nämä sivut n tarkoitus pitää ainakin kesään saakka, joten kovin äkkinäisiä liikkeitä ei ole tarkoitus tehdä.

Ihanaa, jos kävit kurkkimassa tänne!

Kommentoi kirjoitusta.

Ei kasvatussuunnitelmia tällä hetkellä

Perjantai 28.8.2015 klo 11:39

Kasvatus on toistaiseksi tauolla. Sijoitustyttöäni Lolitaa yritettiin neljästi astuttaa, mutta tyty ei tullut tiineeksi. Nyt Lolita on leikattu. Kasvatusta ei ole tarkoitus lopettaa, mutta katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. :)

Kommentoi kirjoitusta.

Lolita Lempicka

Tiistai 9.6.2015 klo 12:58

Johan on aikaa vierähtänyt edellisestä kirjoituksesta, nytkin vain pikainen postaus.

Lolita ei ole tullut yrityksistä huolimatta tiineeksi, hieman aloin jo miettiä, että mikä mahtaa olla syynä. Nyt kuitenkin sain todeta, että nuori isä ei ole ihan tilanteen päällä, jos asia näin voidaan sanoa. :) Kovaa yritystä on kuitenkin, joten katsotaan, josko tästä astutuksesta tärppäisi. Jos ei tärppää, niin vielä on yksi varasuunnitelma olemassa, varasuunnitelma nimeltään isäehdokkaan vaihto. Nyt on kuitenkin vielä liian aikaista sanoa, tulenko päätymään siihen ratkaisuun. Seuraavat viikot sen sitten näyttävät. Pidetään kuitenkin vielä peukkuja, että tämän sulhasen kanssa nyt vihdoin tärppäisi. :)

Aurinkoista kesää ja toivottavasti lämmintä!

Kommentoi kirjoitusta.

Uudet tuulet puhaltaa,

Sunnuntai 28.9.2014 klo 15:54

Jään kasvatuksesta hetkeksi tauolle. Kaikki tämän vuoden pennut ovat löytäneet ja muuttaneet ihaniin uusiin koteihin rikastuttamaan uusien perheidensä arkea. Aloitin työn ohella master-opinnot, joten yhtään ylimääräistä aikaa ei ole, joten nyt keskityn työn lisäksi kahteen isoon projektiin.

Kasvattaminen on ollut erittäin antoisaa ja mielenkiintoista, mutta aikaa se vaatii hurjasti. Etenkin silloin, kun kaikki ei mene täysin suunnitelmien mukaan. Toki haasteet ovat juuri niitä, jotka kehittävät ja kasvattavat tietämystä, mutta kasvattaminen ei aina ole pelkkää iloa, siihen mahtuu myös huolta ja murhetta. 

Viimeisimmässä Ragdoll-pentueessa oli pikkuinen tyttö, jonka hengen eteen taistelin. Tuosta pienestä prinsessasta tuli itselleni hyvin erityinen. tytölle löytyi aivan ihana koti, mutta silti kaipaan tuota pientä tiiperoa. tieto siitä, että pennuilla on uusissa perheissä kaikki hyvin  - lohduttaa mieltä. 

Sijoituksessa ollut Bella-tyttökin selvisi kohtutulehduksesta, sekin aiheutti monia valvottuja öitä. Pikainen hoitoonpääsy pelasti kenties bellan hengen. sopeutumattomuus perheen cooniin aiheutti myös murhetta, mutta nyt bella asuu uudessa kodissa kastraattina ainoana prinsessana. 

Nyt keskityn huolehtimaan aikuisista kissoistamme ja Namu Cavalierista. Yhden birma-tytön sijoitin, jos vaikka myöhemmin aikaa siunaantuisi kasvattamiselle. 

nyt otan kirjan käteeni ja sivistän itseäni strategisen henkilöstöjohtamisen käytännöillä. 

Pirteitä syyspäiviä kasvattieni omistajille ja kaikille muillekin :)

susanne

Kommentoi kirjoitusta.

Ragdoll pennut 6+ viikkoa

Tiistai 5.8.2014 klo 15:40

Heti alkuun, en pääse kotikoneeltani nettiin, tästä syystä en pääse lisäämään vauvojen kuvia :( Vauvat ovat kuitenkin kasvaneet huimasti ja ovat aivan ihania rakkauspakkauksia. Nyt on viimein varmistunut värit ja sukupuolet, joskus (lue aina) sukupuolten selvittäminen menee arvailuksi :) Lähetän myös päivityspyynnön Ragdoll-yhdistyksen sivuille. Birma-yhdistyksen sivuilla päivityksen voi tehdä itse, reaaliajassa, mutta Ragdoll-yhdistyksessä tulee viivettä. Pahoittelen etukäteen.

Kaikki pennut myydään vain lemmikeiksi.

1 ruskea colourpoint tyttö (ihana terhakka pieni tättähäärä) / seurataan kehitystä / lemmikiksi

1 sininen bicolour tyttö VAPAA! Tästä kyllä ajattelin heti pentuna, että näyttää tytöltä, mutta viisari kallistui kasvattajaystävän kanssa pojaksi, mutta ehei, tyttö tämä sitten kuitenkin oli. :) Tämä suloinen pyöreäpäinen värivirheellinen kaunis tyttö etsii vielä kotia.

2 ruskeaa colourpoint poikaa / alustavat varaukset molempiin

1 sininen bicolour poika / varattu

Lemmikkipennun hinta on 800e, ruskea colourpoint-tyttö myydään edullisemmin, on pienikokoinen. Hävisi neljälle punkerosisarelleen nisätaiston ihan pentuna (vain kolme nisää käytössä) tästä syystä pikkuista myös lisäruokittu. Nyt kiinteän ruuan tultua mukaan kuvioon on alkanut kasvuvauhti kiihtyä, mutta on silti sisariaan pienempi. Päätös tästä sepsiaalitytön myynnistä tehdään vasta ensimmäisen eläinlääkärikäynnin jälkeen, mutta mikäli kiinnostuit tästä terhakasta pikkutytöstä, niin kysy ihmeessä lisää.

Kommentoi kirjoitusta.

Kotia etsii

Keskiviikko 30.7.2014 klo 9:31

Kotia etsii kaunis sininaamio birma-tyttö FI*Diosas Kick 'Em Jenny alias Bella syntynyt 16.06.2012. Bellalla värivirhe, joten lemmikkitasoinen. Bella tyttö on erittäin kiltti, rakastettava, joka antaa omistajalleen jakamattoman huomionsa. Bella on asunut sijoituskodissa, mutta ei tule toimeen perheessä asuvan Cooni-tytön kanssa. Bella ei ts. siedä muita lemmikkejä vaan etsii kotia, jossa saa olla jakamattoman huomion keskipisteenä. Bella on terve leikattu tyttö, jolla on kaunis helppohoitoinen turkki, upeat siniset silmät ja pörheä häntä. Mikäli sinulla olisi tarjota loppuelämän koti tälle ihanalle kultakimpaleelle, voit tiedustella  tytöstä enemmän Annilta, Bella on ollut Annin sydänkäpynen ja näin ollen Anni osaa parhaiten vastata Bellaa koskeviin kysymyksiin. Anni puh. 044-0429898 tai ottaa minuun yhteyttä yhteydenottolomakkeella. Bella ei ole ilmainen, mutta hinta on nuorelle rotukissalle kohtuullinen.

Kommentoi kirjoitusta.

Ragdoll-vaavinkaiset

Perjantai 4.7.2014 klo 23:20

Ragdoll: Pentukopassa on sittenkin 4 poikaa ja yksi prinsessa. Tyttö on ruskea colourpoint, pojista löytyy 2 bicolouria ja 2 colourpointtia, colourpointit ovat ruskeita ja bicolourit alkavat päivä päivältä näyttää vaan sinisimmiltä. Olin aluksi sitä mieltä, että kaikki olisivat ruskeita, mutta luulo ei ole tiedon väärti :) Pojat ovat jo melkoisia jössiköitä, mamman maitobaari on vielä ehkä parasta, mitä nämä kirput tietävät. Simmut ovat jo kaikilla auenneet, eli pentujen kuvausta luvassa lähipäivinä ;) 

kaikki pojat myydään lemmikeiksi tai näyttelyistä kiinnostuneisiin koteihin (vain, jos perhe on näyttelyistä kiinnostunut), mutta ei kasvatukseen, yksi soma ja terhakka bicolour-poika etsii vielä hyvää ja rakastavaa kotia.

nimet:

colourpoint tyttö: Diamond Tiara / Alustavasti varattu

colourpoint poika: ForgetMeNot / Alustavasti varattu

colourpoint poika: Applejack / Alustavasti varattu

bicolour poika: Bumbleberry / vapaa

bicolour poika: Rainbow Dash / Alustavasti varattu

Pyhä birma: 

Anna Sui / alustavasti varattu 

Dita Von Teese / alustavasti varattu

Lolita Lempicka / varattu

alustava varaus tarkoittaa sitä, että pennulle olisi mahdollisesti potentiaalinen koti löytynyt. pentua voidaan pitää alustavasti varattuna potentiaaliselta vaikuttavaan kotiin kasvattajan ja perheen tapaamiseen saakka, tuolloin perhe näkee pennun ja tapaa kasvattajan, eli minut :) Vasta tapaamisen jälkeen on mahdollista tehdä sitova varaus pennusta. 

Kommentoi kirjoitusta.

Vauvat ne vaan kasvaa

Perjantai 27.6.2014 klo 11:30

Voi miten ihania nuo pennut ovatkaan. Nyt alkaa hieman jo värit tulla esiin. Muutama colourpoint ja muutama bicolour löytyy katraasta. <3 edelleen näyttäisi siltä, että kaksi typyä ja kolme poikaa olisi pentukopassa kasvamassa. :)

Katraan pienin tapaus (tyttö) on ihanan pippurinen ja vaativa, todellinen tarmopesä. Aivan ihana nähdä minkälaisia näistä tulee isompina. Isoin poika taas on todellinen mañaña-mies, todella hauska löllykkä ja maitobaari on tämän kaverin ehdoton lempimesta, jossa viihdytään ja taas viihdytään. Jos joku sattuu olemaan suosikkinisällä, niin nisä yritetään ryöstää keinoja kaihtamatta, jotta mañaña-mies voi parkkeerata itsensä toviksi jos toiseksi ruokailemaan pitkän kaavan mukaan.

Pennut ovat vielä hyvin pieniä, jos ei olla ruokailemassa tai kinastelemassa nisistä, niin sitten pennut nukkuvat yhdessä isossa kasassa. Kivasti kaikki antavat itsenään käsitellä eikä suurempaa naukumista kuulu, ennemminkin emo hätääntyy, kun pentu otetaan pesästä. Ja emosta puheenollen, Hilla on aivan loistava emo! Hoitaa aivan mielettömän hyvin pennut ja synnytykset ovat myös hoituneet aina hyvin.

Tällaisten kokemusten jälkeen on mukava jäädä syksyllä kasvatustauolle, kun työ ja opinnot rohmaisevat kaiken vapaa-ajan ei suunnitelmalliselle kasvatukselle jää enää aikaa. Tämä on ainakin tässä kohtaa ajatuksena. :)

Kesäpäiviä odotellessa,

Susanne

Kommentoi kirjoitusta.

Ragdoll-pentuja

Keskiviikko 25.6.2014 klo 12:00

Hip Hei,

Hilla synnytti 20.6. viisi suloista ragdoll-taaperoa, synnytys meni hyvin ja kätilön apua ei juuri tarvittu. Viimeisen pennun syntymän jälkeen emo alkoi olla aika loppu, ja siinä piti tarjota pentua emolle, jotta emo katkaisee napanuoran ja ottaa pennun puhdistukseen. Kaikki meni siis hyvin. Ainoana haasteena on ollut se, että pennuille ei kelpaa kuin kolme nisää. Ruuhkaa ja tappelua siis maitobaarilla.

Päivitän tietoa pennuista enemmän, jahka hieman kasvavat. Sukupuolet ovat vielä hieman epäselvät (alustavasti ajattelisin olevan 3 poikaa ja 2 tyttöä, mutta voin olla hyvinkin väärässä) muutama bicolour ja loput colourpointteja <3

Kommentoi kirjoitusta.

Pentusten kuvia

Lauantai 14.6.2014 klo 16:01

Tällä tietoa näyttäisi, että kaikki ovat tyttöjä. <3

kaikki kolme käyvät jo hiekka astialla kuin vanhat tekijät. Niin nappulat kuin märkäruokakin maistuu hyvin. kaikki pennut ovat tottuneet käsittelyyn ja paijjaamiseen. Kynsienleikkauskin sujuu vallan mainiosti. Näistä kasvaa niin ihania, seurallisia ja kultaisia rotunsa edustajia, ettei mitään rajaa. Mun murut <3 kiitos="" jo="" t="" ss="" vaiheessa="" sijoitusikodille="" pentujen="" loistavasta="" hoidosta="" ja="" upeasta="" yhteisty="" st="" hyv="" sijoituskoti="" on="" l="" yt="" --3--="">

painot 130614:

Anna Sui / 550g / lemmikkitasoinen /pet / vapaa/ available (kiilat olemattomat ja sukat osin pikkiriikkiset)

Dita Von Teese / 650g / lemmikki/siitos / pet/breed/ seurataan kehitystä /under evaluation (kaunis, tasapainoisen näköinen, kiilat ja sukat voisi olla paremmat)

Lolita Lempicka / 660g /näyttely/siitos /show/breed/ seurataan kehitystä/Under evaluation (kaunis, tasapainoisen näköinen, hyvät kiilat samoin sukat. Upea luonne)

ikää pennuilla 5 viikkoa ja rapiat

pennut luovutetaan aikaisintaan kaksitoistaviikkoisina, kaksikertaa rokotettuina, madotettuina, lämpösirutettuina, rekisterikirjan, eläinlääkärintodistuksen ja pentupaketin kera. Lemmikkitasoisen pennun hinta on 800 euroa, ei osamaksua. 

Lolita Lempica / jää kotiintytto33.jpeg

tytto1.jpeg

Anna Sui lemmikki/vapaa

tytto3.jpeg

 

tytto2.jpeg

Dita Von Teese

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pyhä Birma, pennut

Birma-vauvoja syntynyt <3

Maanantai 5.5.2014 klo 15:28

Sijoitustytölleni Miss Moneypennylle syntyi 4.5.2014 kolme vauvaa. kaikki tällä tietoa tyttöjä. ensimmäisen syntymäpaino 87g ja kahden muun hieman päälle 100g.

Kävin lauantaina Helsingissä ja samalla olin saatavilla, jos vaikka pennut olisivat halunneet maailmaan, päivät alkoivat uhkaavasti tulla täyteen. Reissuni aikana ei ollut merkkiäkään siitä, että pomelo edes ajattelisi synnyttävänsä. Lauantaina myöhään Sari soitti, että nyt alkaa tapahtua, Pomelo oli käynyt ilmoittamassa kätilölleen, että nyt on aika. Tästä vielä jokunen hetki vierähti ennen kuin ensimmäinen vauva putkahti maailmaan. Sari hoiti todella hienosti ja mallikkaasti pennut maailmaan ja pääsi itse nukkumaan varhain aamulla. Sunnuntaina hyppäsin autoon, koska olihan noita ihanuuksia päästävä katsomaan!

En kertakaikkiaan malta odottaa, kun nuo pikkuiset tuosta kasvavat.
Pennut vievät sydämen yhä uudestaan ja uudestaan.

Olen rakastunut!

- pentujen kasvua ja kehitystä seurataan

- Tiedoksi kiinnostuneille, pennut asuvat Helsingissä.

Aurinkoisia päiviä toivottaen,

Susanne

Kommentoi kirjoitusta.

Ihanaa odotusta ja astutuksen onnistumisen odotusta

Perjantai 18.4.2014 klo 14:15


Hei taas,

hetki on vierähtänyt, kun tänne on ehtinyt kirjoittelemaan. kevät on ollut todella rankkaa töissä ja kovalla sykkeellä mennään edelleen, harmittaa, että ei ole ollut niin paljoa aikaa tälle harrastukselle kuin olisin toivonut ;) lomia odotellessa. 

sitten niistä tärkeimmistä asioista

Miss Moneypenny voi hyvin ja paksusti, tyttö on saanut sijoituskodissaan uuden lempinimen "tankki" hihii. aletaan tulla lähelle H-hetkeä, nyt alkaa jo jännittämään! emo asustelee Helsingissä, jossa myös pennut tulevat kasvamaan luovutusikään asti.

valkokullan Tiger Of Sweden on astutettu, sulhon nimi on S*Hallongläntans Kyle Katarn, poika on komia ruskea colourpoint ja voi vitsi mikä luonne!!!!! Poika tuli meille morsiamen luokse kylään ja tämä oli heti kuin kotonaan, minä olin kuin vanha tuttu ja poika välillä kävikin kainalossani makoilemassa, kun halusi pitää heilastelusta taukoa. Aivan ihana komea ja reipas poika <3 muutaman="" viikon="" kuluttua="" selvi="" saadaanko="" meille="" ihania="" suloisia="" ragdoll="" vauvoja="" tassuttelemaan="" p="">

image.jpg

Kuvassa Kyle Katarn (kutsuin poikaa meillä Kylliksi)

diosas kick em jennyn kanssa ei ole kasvatussuunnitelmat sopineet aivan niin kuin olisin toivonyt. Milloin tyty on mennyt kollille liian aikaisin milloin liian myöhään, milloin tytön tultua kiimaan on kolli ollut juuri silloin näyttelyissä tai matkoilla. tämä on kait sitä etäkasvattamisen haastetta. tytyllä on parhaillaan kiima, mutta tätä ei valitettavasti saada kollille ajoissa, joten vielä odotetaan yksi kiima ja yritetään astutusta silloin toivottavasti paremmalla onnella. :)

Tällaisia kuulumisia tällä kertaa.

Aurinkoista pääsiäistä kaikille!

Susanne

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pyhä birma, pennut, ragdoll

Vanhemmat kirjoitukset »